طريقة عمل السمسمية في البيت

نبدأ الأول بالمكونات 1- كباية وربع سمسم 2- نصف كباية سكر 3- نصف معلقة كبيرة زبدة او تنفع سمنة بلدي 4- ربع معلقة صغيرة شوية من البيكينج بودر 5- رشة بسيطة من الفانيليا وعاوزين حباية زيت عشان ندهن الصينية اللي هنشتغل بيها طريقة العمل نحط الطاسة علي النار وهنحط نصف كوباية من السكر نقلبه لغاية اما يتكرمل و لما نلاقيه ساح خلاص و يبقى زي الكراميل هنحط الزبدة عليه ونقلبه بعد كدة نحط السمسم و نقلبه وحط البيكنج بودر و قلبه كويس علشان كله يتخلط مع بعضه و نحط عليهم رشة الفانيليا و نقلبه كويس برده و احطهم في صينية اللي كنا دهناها زيت و نفرده ونقطع بقا علي حسب ما احنا عاوزين وهو وسخن وبعد كده برده

طريقة سهلة وسريعة لعمل الكبك كيك

عارفين الكب كيك ، هي زي اي كيكة عادية بس تلاقي دي احلي ونقدر ناكلها في اي مكان ويا سلام لو معاها كباية عصير او كوباية شاي نحضر المكونات 1- ثلاث بيضات 2- كباية زبدة 3- كوب حليب 4- كوبين دقيق 5- ملعقة صغيرة فانيليا 6- ملعقة كبيرة بيكنج بودر 7- ملعقة صغيرة خل 8- 2 ملعقة كبيرة من الكاكاو الخطوات نضرب الزبدة والبيض مع بعض ونحط عليهم كوب اللبن وملعقة خل و فانيليا ونضربهم مع بعض عشان يتخلطوا كويس وههنضيف عليهم الدقيق و ونضيف عليه الكاكاو والبيكينج بودر ونقلبهم كويس لغاية لما نلاقي الخليط متجانس    ونروح نصب الخليط اللي عملناه في اي قالب يعجبك ، ولازم نكون مسخنين الفرن عشان نحطها في الرف اللي في النص ( الأوسط )

طريقة عمل الكنافة بالمكسرات بطريقة سهلة

المكونات المطلوبة نصف كيلو كنافة كوباية من السمنة كوباية سكر شوية مكسرات شربات كوباية من الماء نصف لمونة فانيليا طريقة العمل في الحلة او الوعاء نحط كباية السكر والشربات والمياه ولما تغلي نحط معاهم الفانيليا وعصير نص لمونة ( نص ليمونة) ونجيب كباية سكر تاني ونخلطها مع السمنة والكنافة كويس نجيب صينية وندهنها بشوية سمنة. ونحط نص الكنافة وعليها المكسرات. بعد كده نحط نص الكنافة الباقية عليهم وندخلهم الفرن وطبعا نحطها علي حرارة ١٨٠ درجة بعد ما نخلصهم نحط الشربات عليها  

وصفة سهلة و سريعة لحلى الاوريو


اهم ما يميز بسكويت أوريو الطعم ومذاقه الرائع واللذيذ، لذلك نستخدمه في المنزل في صنع التحلية او لتقديمه للضيوف ، وتضيف له بعض المكوّنات والعناصر الأخرى التي تزيد من مذاقه حلاوة وطعم افضل


ونقدم لكم في موقع حلويات بعض الوصفات الافضل بحلى بسكويت الأوريو سريع الإعداد وسهل التحضير .


الأوريو المطحون


الوقت المستغرق في اعداده ( من  15 دقيقة - ٤ ساعات)


هذه الكمية تكفي ل٦ أشخاص علي حسب التجربة.


المكونات :
١- علبتين من القشطة
٢- ثلاثة مغلفات من الدريم ويب
٣- كوبان من اللبن السائل
٤-ست باكت او علبة من بسكويت الأوريو


طريقة الاعداد و التحضير  :


  • ١. نضع كوبين او كأسين من اللبن مع الدريم ويب في الخلاط حتّى يتم خلطها جيداً وتصبح شكلها غليظ


  • ٢ .نضيف لها علبة القشطة بشكل منتظم، وبعدها نفرغها في الإناء ونكسر عليه حبات الأوريو إلى  انصاف ( نكسرها بالنصف)


  • ٣. نصب الخليط اللي عملناه في طبق او قالب وبعدها نضعها في الثلاجة لمدة اربع ساعات او ثلاث ساعات علي الاقل ، ثمّ نطحن بسكويت الأوريو لتزيينها علي وجه الطبق


بسكويت أوريو بالقشطة


مدة التحضير: 25 دقيقة - ساعتين عشان نبردها
مدة العمل عليه : 5 دقائق.
تكفي  ل٦ الي ١٠ اشخاص


المكونات :
  • علبتين من اللبن
  • خمسة باكت اوريو
  • علبتين من بسكويت الشاي.
  • ست حبات من جبنة الكيري
  • ٤ صوابع من شوكولاتة الجالكسي
  • علبة من القشطة


طريقة التحضير  :


  • نطحن بسكويت الاوريو


  • بعد كده نعجنه بالقشطة ونصنع اول طبقة في طبق البايركس


  • نبلل بسكويت الشاي بالحليب  ونحطه بترتيب كطبقة تانية فوق طبقة الأوريو المطحون


  • نحط الست حبات من جبنة الكيري في الخلّاط مع علبة اللبن المحلى


  • بعد كده نحطه طبقة تالتة، ونحطه في الفرن لمدة خمس دقائق في درجة حرارة 180 مئوية، عشان يتماسك بس، بعد كده نطلعه.


  • ناجي بقى نسيح الشوكلاتة الجلاكسي ونعمله زي حمام مائي عشان بقي نزين بيها وش الطبقات اللي عملناها وناجي نحطها بخطوط او نعمل بيها رسمة من فوق زي وش سمايل او حاجة من زوقك كده


Halwyat
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع حلويات .

جديد قسم :

إرسال تعليق